Alco

Single-use Alcohol Test

Alco engångs-alkoholtest för säkra beslut

Hur länge sitter alkoholen i efter festen?
Med vår Alco kan du enkelt, säkert och prisvärt ta reda på det.

Varje år döms ca 27 000 personer för rattfylleri och statistiken säger att dagligen kör ca 15 000 personer alkoholpåverkade bara i Sverige. En stor andel är ”dagen efter förare” som förutom körkort också riskerar sitt och andras liv. Se till att du inte är en av dem. Med vår engångs-alkoholtest får du en pålitlig och säker produkt som hjälper dig att fatta rätt beslut. Om du är i tillstånd att köra eller om du ska låta ditt fordon stå till dess att du är i körbart skick? Att chansa kan vara förödande.

Var smart och ta hand om dig själv, dina nära och kära – och alla andra i trafiken.

P.S. Alco säljs i förpackning om två så dela gärna med dig till en vän. Det är kärlek och omtanke.

Se presentationsfilmen »
Köp Alco »
  • Godkänd
  • Lätt att använda
  • Resultat på 1 minut
  • Fickstorlek
  • Hygieniskt engångstest

Produktinformation

Risken för olyckor ökar med alkohol i blodet och tänk på att den maximala nivån kan öka upp till en timme efter sista förtäringen. Resultatet av testet kan inte användas som motbevis mot myndighetstester och beslutet föraren tar på grund av testet är på eget ansvar. Produkttillverkaren och distributören kan inte hållas ansvariga för oaktsam användning av produkten. Testet innehåller kemikalier och bör inte komma i kontakt med hud eller kläder. Vid ögon- eller hudkontakt, skölj med rent vatten och be om medicinsk rådgivning. Håll alltid testet utom räckhåll för barn och djur. Testet slängs som restavfall efter användning. Denna produkt är gjord av glas och är ömtålig.

Instruktioner
Vänta 10 minuter efter intag av mat, dryck, medicin och rökning innan du använder testet. Använd inte testet om kristallerna redan är gröna.

1. Säkerställ att temperaturen i teströret är rätt, håll den i din slutna hand i 15 sekunder. Använd endast testet mellan +10 °C och +40 °C.

2. Tryck hårt på plastspetsarna, som är i vardera ände av teströret för att tränga igenom aluminiummembranet och använd sen testet omedelbart.

3. Andas in djupt och blås sedan långsamt och kontinuerligt in i röret, i pilens riktning till den röda rektangeln helt bleknar.

4. Vänta tills den bleka rektangeln blir röd igen, och inte längre än 10 minuter innan du tolkar resultatet. Använd färgkartan för att kontrollera din alkoholnivå. Om det finns närvaro av alkohol, kommer kristallerna att bli gröna.

5. Resultat: Om färgen matchar bild 1 har du under 0,2 ‰. Om färgen matchar bild 2 har du 0,2 ‰ eller över.

Statistik Sverige

  • 15 000 rattfyllerister varje dag.
  • 27 000 döms för rattfylleri varje år.
  • 20 % av alla dödsolyckor är alkoholrelaterade.
  • 50 % av alla singelolyckor med bil var alkoholrelaterade.
  • 30 % av omkomna cyklister var alkoholpåverkade.

“Pålitlig” enligt MHFs produktomdömen 2017.

Approved according to European standards since 2017.

In accordance with French decree 2015-775 and in compliance with NFX 20-702:2014 standard.

Gröna Punkten visar att vi som företag tar ansvar för vårt förpackningsavfall.